Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju smrti dečaka iz Vladičinog Hana

U utorak pre podne u vrtiću “Čarolija”, četvorogodišnji D.D. progutao je čvrst predmet, najverovatnije žir sa jelke, nakon čega je nastupilo gušenje.

28.12.2022. 13:35
  • Podeli:
Hitna pomoc beograd94-639241fbcdbbf.webp Foto: Beograd 94

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu objavljeno je da je izdata naredba da se izvrši odbukcija dečaka (4) koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, ali i prikupi sva medicinska dokumentacija, prenosi Nova S.

„Dana 27.12.2022.godine od strane Policijske stanice u Vladičinom Hanu, tužilaštvo je obavešteno da je u predškolskoj ustanovi „Čarolija“, detetu rođenom 2018.godine, pozlilo, da je došlo do gušenja deteta zbog čega je prebačeno najpre u Zdravstveni centar Surdulica, a zatim u Klinički centar Niš i da je životno ugroženo. U toku noći stanje deteta se pogoršalo i isto je preminulo. Od strane tužilaštva je naloženo da se izvrši uviđaj, da se sva medicinska dokumentacija izuzme, prikupe obaveštenja, obaveštene nadležne inspekcije, a takođe je izdata naredba da se izvrši obdukcija“, navodi se iz tužilaštva.

Podsetimo, u utorak pre podne u vrtiću “Čarolija”, četvorogodišnji D.D. progutao je čvrst predmet, najverovatnije žir sa jelke, nakon čega je nastupilo gušenje.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da sa velikim žaljenjem i tugom obaveštavaju da je dečak starosti četiri godine i tri meseca iz PU "Pčelica" iz Vladičinog Hana, preminuo.

U saopštenju se ističe da je prosvetna inspekcija na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja.

Ministar prosvete Branko Ružić, u svoje lično ime i u ime zaposlenih u Ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dečaka, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Povodom nesrećnog slučaja koji se dogodio u Predškolskoj ustanovi "Pčelica" u Vladičinom Hanu, predsednik opštine Goran Mladenović je proglasio za dane žalosti 29. i 30. decembar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()