Optuženi za ubistvo Danke Ilić traže da izađu na slobodu: Advokat sve objasnio

Advokat Živadin Bogdanović, koji zastupa jednog od optuženih, potvrdio je da je uložio žalbu.

21.10.2024. 14:04
  • Podeli:
danka ilić banjsko polje bor foto una mup-661014cd66b28.webp Foto: UNA/MUP

Ukoliko Apelacioni sud u Nišu usvoji žalbe dvoje advokata koji brane S. J. i D.D, koji su optuženi za ubistvo Danke Ilić (2), njih dvojica će nakon skoro sedam meseci pritvora izaći na slobodu.

Naime, nakon primanja optužnice koje je Više javno tužilaštvo u Zaječaru dostavilo i advokatima optuženih, advokati su uložili žalbu na pritvor Apelacionom sudu tražeći da se njihovi branjenici puste na slobodu jer, kako navode, više nema zakonskog osnova da ostanu iza rešetaka.

Advokat Živadin Bogdanović, koji zastupa optuženog S.J, potvrdio je za Kurir da je uložio žalbu.

"Uložio sam žalbu Apelacionom sudu u Nišu. Žalba se temelji na osnovu optužnice zaječarskog Višeg tužilaštva. U optužnici doslovno piše da je moj branjenik Janković u pritvoru ''da ne bi uticao na svedoke''. S obzirom na to da su svi svedoci saslušani, žalba je opravdano uložena", kaže Bogdanović.

Međutim, po mišljenju zaječarskih advokata, teško da će se optuženi naći na slobodi imajući u vidu težinu krivičnog dela za koje se terete, kao i uznemirenu javnost.

Podsetimo, oni se optužnicom terete za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora. Oni se optužnicom terete da su 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, najpre autom udarili devojčicu koja je sama izašla na put, nakon čega ju je optuženi D.D. zadavio rukama, pa su telo bacili na deponiju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()