Osumnjičeni za učešće u likvidaciji Ranka Eskobara izjavio da ne želi da bude izručen Srbiji

Postupak će dalje ići u redovnu proceduru, pa će pravosuđe BiH od Srbije zatražiti da pošalje zahev za izručenje sa potrebnom dokumentacijom

17.03.2023. 15:17
  • Podeli:
ranko radošević eskobar mup (2)-640dbf2f4e3a1.webp Foto: MUP

Marko Pjanović iz Brčkog, za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo "Interpolovu" međunarodnu poternicu zbog sumnje na učešće u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara u Rušnju, pojavio se danas u sudnici Suda BiH kako bi se izjasnio i navodima poternice Interpola Beograd.

Ročište je trajalo svega pet minuta, a Pjanović koji je uhapšen u Bijeljini, izjasnio se da se protivi izručenju u Republiku Srbiju.

Postupak će zbog toga ići u redovnu proceduru, te će od pravosuđa Srbije biti zatraženo da pošalje zahev za izručenje sa potrebnom dokumentacijom, piše Avaz.

Studentkinji Azri Šabanović iz Brčkog, Sud BiH je juče odredio privremeni pritvor u trajanju od 18 dana koji će provesti u KPZ Sarajevo.

U likvidaciji Radoševića ušestvovalo je šest osoba. Za sada nije poznato po čijem nalogu su radili, ali je postojala organizacija i jasno se vidi ko je za šta bio zadužen, podseća Telegraf.rs.

Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf" i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gde su ubili Radoševića. Ona je sa ličnom kartom ušla i izašla iz Srbiji. Maloletnica koja je uhapšena u Beogradu učestvovala je u namaljivanju Eskobara, a uhapšeni su i Pjanović iz Brčkog koji se takođe sumnjiči da je pomogao u likvidaciji, kao i D.K. za koga se sumnja da je Pjanoviću obezbedio stan u kojem se krio.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()