Pijan se zakucao u auto, pa pokosio dete na Novom Beogradu: Preti mu 12 godina zatvora

Oborio desetogodišnje dete koje je stajalo na pešačkom ostrvu pored semafora.

22.10.2024. 12:30
  • Podeli:
srpska policija stop ubistvo mup srbije-66d1e74403bff.webp Foto: MUP Srbije

Vozač M. M. (34) koji je sinoć u Ulici Jurija Gagarina prošao kroz crveno svetlo na semaforu, a potom udario u drugi automobil i pokosio dečaka (10) koji se nalazio na pešačkom ostrvu, nanevši mu teške telesne povrede, može da bude osuđen na 12 godina zatvora.

Kako je navedeno u Krivičnom zakoniku, učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava propisa i time ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga nastupi teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će biti kažnjen zatvorom od jedne do osam godina. U slučaju da zbog udesa nastupi smet jednog ili više lica, kazna je dve do 12 godina.

Kako je M. M. osumnjičen i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, za to delo mu preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora, dok, ukoliko nastupi smrt, počinilac može da bude kažnjen zatvorskom kaznom od jedne do osam godina.

Kako M. M., ta nanošenje teških povreda dečaku može da dobije maksimalno osam godina zatvora, dok za nepružanje pomoći može da dobije pet, odlukom suda maksimalna objedinjena kazna zatvora mogla bi da bude 12 godina.

Podsetimo, M. M. je vozio sa 1,33 promila alkohola u organizmu i oko 20.25 sati, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina prošao dok je bilo upaljeno crveno svetlo na semaforu. Nakon izvršenog prekršaja, on je udario u drugi automobil, a potom oborio desetogodišnje dete koje je stajalo na pešačkom ostrvu pored semafora.

Povređeni dečak prevezen je u Urgentni centar sa teškim povredama.

Povređeni dečak je na bucuklu čekao zeleno svetlo na semaforu, a automobil ga je udario u momentu kada je nameravao da pređe put. Dete je zadobilo višestruke povrede opasne po život, a između ostalog polomljena mu je vilica i ima problem sa jetrom. On je u životnoj opasnosti i lekari mu se bore za život.

Iz "audija su", navodno, izašle tri odrasle osobe i dva deteta i niko nije pomogao dečaku koji je ležao na kolovozu, već su svi zajedno otišli sa lica mesta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()