'Planirala sam da izvršim samoubistvo zbog silovanja': Radulović iznela jezive detalje zlostavljanja

Glumica nije videla izlaz iz sutuacije u kojoj se, kako tvrdi, našla

19.10.2023. 18:18
  • Podeli:
milena radulovic Antonio AhelATAImages-653155941f7b8.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U Višem sudu u Beogradu danas je glumica Milena Radulović detaljno ispričala na koji način ju je vlasnik škole glume Miroslav Aleksić seksualno uznemiravao. 

Glumica je rekla da je nakon silovanja i seksualnog uznemiravanja vlasnika škole glume, planirala da izvrši samoubistvo. 

Radulovićeva je, koja inače u ovom postupku ima status svedoka oštećene, odgovarajući na pitanja branioca rekla da se tad, krajem maja 2013. godine, osećala poniženo, bezvredno, prljavo, kao i da tad nije videla izlaz iz te situacije zbog čega je planirala da izvrši suicid.   

Navela je da nije imala hrabrosti da prizna svojim vršnjacima i bližnjima šta joj se dešavalo u školi glume, zbog čega se pretvarala da je sve dobro kako je neko ne bi sprečio u njenoj nameri da počini samoubitvo. 

Radulovićeva je odgovarajući na pitanja ispričala detaljno na koji način ju je Aleksić seksualno uznemiravao. 

Opisala je jedan događaj i navela da se to desilo krajem novembra ili početkom decembra 2012. godine, kada ju je Aleksić pozvao da dođe kod njega u kancelariju. 

Zatim ju je, kako tvrdi, jednom rukom uhatio za potiljak glave, a drugom za leđa i nasilno je poljubio. 

Radulovićeva je ispričala da je Aleksić seksualno uznemiravao, dok je ona pokušavala da se izmakne izdižući se na prste. 

Aleksić joj se, kako je dalje navela Radulovićeva, obratio rečima “dobra si ćero” nakon čega je ona otišla na čas crvena i raščupana. 

Radulovićeva je rekla da se zlostavljanje dešavalo krajem 2012. i do maja 2013. godine, kada se ona spremala da upiše fakultet. 

Opisala je drugo silovanje koje se dešavalo u kancelariji dok je mlađa grupa bila u studiju, kao i da je tada takođe pokušala da se odbrani ali nije uspela. 

Ona je ispričala da je Aleksić manipulisao ljudima da je tako izmanipulisao i svoju suprugu Biljanu, koja mu je nekad bila učenica. 

Između ostalog Radulovićeva je rekla da se plašila Aleksića, jer je znala da bi on okrenuo sve njene prijatelje protiv nje i izmislio neku priču ukoliko bi ona ispričala šta se desilo. 

Nakon poslednjeg silovanja, Radulovićeva nije dolazila više na časove, ali je dva puta bila u studiju. 

Čak i kada je upisala fakultet na kojem joj je predavala Aleksićeva supruga, Radulovićeva je, kako je kazala, imala neprijatnu situaciju kada joj je Biljana pred celom klasom držala predavanje jer nije došla u studio na audiciju. 

Radulovićeva će i naredno ročište nastaviti da odgovara na pitanja odbrane, a zatim suda i tužilaštva. 

Zbog više upadica tokom svedočenja glumice, nakon nekoliko upozorenja sudije da ne remeti mir u sudnici, Aleksićev branilac Zoran Jakovljević je kažnjen sa 100.000 dinara, a nakon pauze je suđenje nastavljeno. 

Radulovićeva je započela svedočenje na prethodnom suđenju pre mesec dana.  

U publici je bio prisutan veliki broj glumaca koji su došli kao njena podrška, a među njima su Andrija Milošević, Milan Marić i mnogi drugi, kao i Radulovićkin partner, pevač grupe Beogradski sindikat Ognjen Janković.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10.marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()