Poreski inspektor priveden u tužilaštvo: Sedmi uhapšeni pred sudijom se branio ćutanjem

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, njemu je određeno zadržavanje.

13.09.2023. 15:23
  • Podeli:
hapšenje_kolumbija_anadolija 1-64c529fc276e8.webp Foto: Anadolija

Poreski inspektor sa Voždovca, koji je juče uhapšen kada je ušao u Srbiju na granici sa Bugarskom, po povratku sa letovanja u Turskoj, danas je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

On, navodno, nije želeo da iznosi odbranu i odlučio je da se brani ćutanjem, prenosi Kurir.

Za sedmim poreskim inspektorom policija je tragala zbog sumnje da je bio deo grupe koja je uhapšena prethodnog dana zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili budžet Srbije za 124 miliona dinara, a uhapšen je kada se vraćao sa letovanja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, njemu je određeno zadržavanje.

U velikoj akciji policije,u ponedeljak su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena šestorica inspektora i njima je jutros sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana.

Protiv obe grupe pokrenute su istrage pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da su počinili krivična dela poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost i pranje novca.

U akciji koja je u ponedeljak realizovala po nalogu istog tužilaštva uhapšeni su poreski inspektori iz filijala u Zemunu i na Voždovcu, koji se sumnjiče da su pripadnicima prethodne dve kriminalne grupe zloupotrebama položaja omogućili izvršenje krivičnih dela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()