Potpuno izgorela zgrada Predškolske ustanove “Sunce”: Detalji požara u Gornjem Milanovcu

Osim materijalne štete, u požaru niko nije povređen.

23.09.2024. 20:34
  • Podeli:
požar gornji milanovac-66f1b68530eee.webp Foto: TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

U velikom požaru koji je u popodnevnim satima koji je izbio danas popodne u Gornjomilanovačkom naselju Nevade, potpuno je izgorela zgrada Predškolske ustanove "Sunce". 

"Večeras u 17.35 izbio je požar na objektu 3 PU Sunce, ovde u Gornjem Milanovcu. Objekat je izgrađen 1981. godine, montažnog je karaktera. Dobro je da su sva deca napustila vrtić, dobro je da su svi zaposleni napustili vrtić pre izbijanja požara tako da na svu sreću nismo imali povređenih lica ovde, a objekat je potpuno izgoreo", rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

Objekat koji je izgoreo bio je površine 930 kvadratnih metara i u njemu je predškolsku nastavu pohađalo 139 mališana. Osim materijalne štete, u požaru niko nije povređen.

"Želim da se zahvalim vatrogasnoj jedinici iz Gornjeg Milanovca i Čačka, JKP, Vojsci Srbije koji su pritekli u pomoć. Nisu mogli da spasu objekat ali su spasili novi objekat koji se gradi pored da ne pređe plamen na krovnu konstrukciju, spasili su naravno i ostale kuće koje se nalaze ovde u okolini, tako da jedan objekat je izgoreo, napravićemo novi i što bi rekli svaki kraj je možda novi početak", rekao je Kovačević.

On je naglasio da će svi mališani iz ove predškolske ustanove u toku sutrašnjeg dana biće raspoređena u ostale ustanove na teritoriji opštine.

Tačan uzrok požara biće utvrđen u narednim danima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()