Potresno svedočenje nastavnice istorije iz Ribikara: Pala sam ranjena na pod, ubica je bio miran

Sa današnjeg suđenja je izostao svedok iz streljane koji je bio pozvan

09.09.2024. 14:53
  • Podeli:
suđenje kecmanovićima, kecmanovići - 9 sept 2024 - TANJUG STRAHINJA AĆIMOVIĆ-66deefbb6041a.webp Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U Višem sudu u Beogradu je u nastavku suđenja roditeljima dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole, ispitan DNK veštak.

Punomoćnik oštećenih Marko Janković je po završetku suđenja novinarima rekao da su danas ispitani nastavnica istorije Tatjana Stevanović koja je ranjena tada, dadilja maloletnog K. K. koji je masakr počinio i DNK veštak.

"Pala sam na zemlju i nisam mogla da vidim ko puca. Dok sam ležala na zemlji videla sam noge koje prolaze pored mene, laganim hodom i činilo mi se da je miran. Nakon zločina je izašao iz učionice", ovako je danas na sudu svedočila nastavnica istorije koja je preživela zločin, prenosi Telegraf.rs.

Revolt u sudnici izazvala je dadilja porodice Kecmanović koja je svedočila da je "dečak bio dobar i da ništa nije primetila čudno". Nezvanično, ona je objasila da je samo jednog dana videla da K. K. čita tekstove o oružju.  

Advokat Janković je naveo da je ispitivanje DNK veštaka trajalo kratko, dodajući da se ništa nije promenilo u odnosu na ono što je postojalo u fazi istrage, a koje se odnosi na to veštačenje.

Punomoćnica oštećenih Zora Dobričanin je istakla da iako se bliži kraj ovog postupka, oni neće prestati da tragaju za saučesnicima ovog zločina.

Advokat Irina Borović branilac porodice Kecmanović je navela da je ispitan sudaki veštak, nije mogla da precizira šta je veštak rekao, ali je navela da je težište bio deo optužnice koji se odnosi na Miljanu Kecmanović.

Sa današnjeg suđenja je izostao svedok iz streljane koji je bio pozvan, a kako je rekao Janković on bi trebalo da svedoči u petak kada se ovo suđenje nastavlja.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza. Roditelji K. K. su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i negirali krivicu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()