Povratak Luke Bojovića: Novi rat klanova ili penzionerski život poznatog kriminalca?

Bojović se u sredu veče kao slobodan čovek vratio u Srbiju, koja je 2015. godine povukla poternicu koja je bila raspisana. Zato se sada postavlja se pitanje – šta će se dalje dešavati u podzemlju?

Autor: Tijana Škodrić
01.12.2022. 19:45
  • Podeli:

Jedan od glavnih aktera na srpskoj kriminalnoj sceni prethodnih decenija, pristalica Željka Ražnatovića Arkana i nekadašnji vođa zemunskog klana, stigao je u Srbiju. Da li sledi krvava osveta ili mirna penzija?

"Ubijen mu je i brat i kum i advokat i blizak prijatelj i naravno da se sad pojavljuju određeni strahovi u kriminalnom podzemlju, da se sad ljudi plaše da li će Bojović krenuti u osvetu. Možda čovek reši da se povuče da živi sa svojom porodicom, kao što je više puta najavljivao, on je dosta izgubio za tih deset godina zatvora, i te kontakte", kaže Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost.

"Mislim da kriminalci nikada ne idu u penzuiju i ako neko od njih ode, to je verovatno iznuđeno nekom bolešću ili nekim drugim problemom", smatra Radomir Antonijević, kriminolog.

Nakon odlaska Bojovića iz Srbije, 2010. godine, kreće pravi rat u podzemlju. Škaljarski klan je ostao obezglavljen, a kavački razoren.

"Njegovim hapšenjem je došlo do podele škaljarskog klana na škaljarski i kavački, i tada su počeli ti najveći problemi u smislu ubistava i likvidacija", pojašnjava Miševa.

"Ako se Luka Bojović postavi kao novi lider škaljaraca onda ponovo imamo dve ravnopravne strane u sukobu i nastavak jednog rata koji vlada između njih", kategoričan je Antonijević.

Bojović je slobodan čovek jer je Srbija 2015. godine povukla poternicu nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi, i jer je kaznu od 15 meseci zatvora odležao u pritvoru u Španiji. 

O daljim planovima, Bojović je za medije na aerodromu rekao: "Za sada ne mogu ništa da govorim javno, ali uskoro će biti prilike za to."
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()