Profesor Filološke gimnazije osumnjičen za napastvovanje, oglasili se direktorka i Tužilaštvo

Preduzete su sve zakonom predviđene mere, a u međuvremenu je došlo i do raskida radnog odnosa

10.11.2023. 16:00
  • Podeli:
seksualno_uznemiravanje_pixabay 1-64d9c5656229a.webp Foto: Pixabay

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom slučaja profesora Filološke gimnazije koji se sumnjiči da je napastvovao učenice na ekskurziji.

"Tužilaštvu je od Policijske stanice Savski venac dostavljen izveštaj od 30. oktobra na dalji rad i postupanje. Naime, navedeni događaj odnosi se na prijavu direktora Filološke gimnazije u Beogradu D . Ć. I. koja je prijavila događaj, odnosno dešavanja koja su se desila na ekskurziji učenika navedene gimnazije u Italiji, a povodom prijava učenika da je bilo seksualnog uznemiravanja od strane profesora B. Dž, inače njihovog razrednog", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, Tužilaštvo će u najkraćem roku preduzeti sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja šta se zapravo desilo, a u svojstvu svedoka ispitaće se i učenici i profesor, te će se preduzeti i druge neophodne mere.

Podsetimo, kao bomba je odjeknula vest da je profesor Filološke gimnazije u Beogradu uznemiravao učenice ove škole na ekskurziji koja se održavala u Italiji, a povodom ovih navoda oglasila se direktorka Dragana Ćećez Iljukić.

"Školi je prijavljeno uznemiravanje, ali ne i sve što je navedeno u tekstu nekih medija", rekla je direktorka za Telegraf.rs.

Kako je navela, preduzete su sve zakonom predviđene mere: pokrenut je disciplinski postupak i suspenzija.

"Došlo je do raskida radnog odnosa. Profesor više nije član kolektiva naše škole", istakla je Ćećez Iljukić.

Uprava škole je odmah obavestila sve nadležne institucije (Ministarstvo prosvete, Školsku upravu i MUP). Sa roditeljima je organizovan i roditeljski sastanak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()