Radulović svedočila na suđenju učitelju glume: Nakon seksualnog uznemiravanja Aleksić me pretukao

Glumica Milena Radulović svedočila je danas suđenju vlasniku škole glume

19.09.2023. 14:56
  • Podeli:
Miroslav Mika Aleksić_Foto Tanjug Sava Radovanović-63d8eba30473d.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka oštećene glumice Milene Radulović nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Radulović, posle čije prijave je pokrenut ovaj postupak, danas je detaljno svedočila o zlostavljanju koje je trpela od Aleksića, koji je, prema njenim rečima, samo četiri godine mlađi od njenog dede.

'Pretukao me'

Na pitanje zašto nije prestala da ide u školu glume, nakon što je Aleksić silovao i zlostavljao, rekla je da joj je Aleksić pretio da će je odvojiti od svih prijatelja iz škole.
Tokom jednog časa, kako je svedočila glumica, on ju je lupio nekoliko puta otvorenom šakom po ramenu, gurao je, zbog čega je udarila glavom o ormar, dok je ostatak grupe aplaudirao misleći da Aleksić pokazuje vežbu.

Radulovićeva tvrdi da je, kada je Alekić prvi put poljubio, povredio kao "niko do tad, jer je osećala izdaju od čoveka kojem je bezuslovno verovala”. Vremenom je, kako tvrdi izgubila samopouzdanje, mislila je da nju Aleksić kažnjava, osećala se prljavo i imala suicidne misli. Dodala je i da se Aleksića plašila, te da je uživao u bolu i plakanju.

Pričajući o prvom poljupcu koji se dogodio protiv njene volje, Radulović je detaljno opisala kako je Aleksić rekao da ustane sa fotelje, zatim govorio o njenom fizičkom izgledu, nakon čega je uhvatio jednom rukom za kosu, a drugom za leđa i nasilno je poljubio.

Radulovićeva je navela da je tada bila u šoku, ali je pokušala nekoliko puta da okrene glavu i rukama da ga odgurne od sebe, ali nije uspela. Tada ju je Aleksić, kako ona tvrdi, uhvatio i za međunožje.

U tom trenutku u studiju nije bilo drugih ljudi, a njoj je pre nego što su svi iz njene grupe otišli, rekao da ga sačeka u kancelariji. Pre poljupca Aleksić joj je , kako tvrdi, postavljao neprimerena pitanja o njenom privatnom životu i odnosu sa tadašnjim dečkom. 

Opisujući studio “Stvar srca” u kojem je predavao Aleksić, Radulovićeva je kazala da je to bila kao škola, odnoso da je studio imao sva obeležja škole, da su imali domaće zadatke, da su morali da vode računa kako se oblače i mnoge druge stvari.

Radulovićeva je istakla da je odlučila da prijavi Aleksića kada je čula da on i dalje u seksualno zlostavlja polaznice škole, te nije htela da još više devjaka proloazi kroz šta je ona prošla.

Rekla je i da ima mnogo više žrtava Aleksića ali se njihova imena nisu našla na optužnici, jer kako je objasnila one nisu htele da “ iznova prolaze kroz te traume”.

Mnogo više žrtava nego što je prijavljenih

Pričajući o seksualnom uznemiravanju navela je da se ponekad dešavalo na svakom času glume, a ponekad po dva časa nije bilo ništa, te je ona planirala da ga pita zašto joj to radi. 

Radulović je odgovarajući na pitanja branioca rekla da je odlučila Aleksića da prijavi baš u januaru jer su se napadi uglavnom događali tokom drugog polugodišta kada su se devojke spremale za prijemni.

Suđenje se nastavlja 19. oktobra kada će Aleksićev branilac nastaviti da postavlja pitanja Radulovićevoj. Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()