Roditelji ubijene dece u Duboni: Na suđenju nismo dobili odgovore na ključna pitanja

Roditelji ističu da neće odustati dok god pravda ne bude zadovoljena

14.10.2024. 14:13
  • Podeli:
Roditelji Dubona Sava Radovanović Tanjug-670d0a8abbc61.webp Foto: Sava Radovanović Tanjug

 Roditelji ubijene dece u selu Dubona, Saša Panić i Miloš Todorović izjavili su danas da je svako suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo, ponovo ubijanje roditelja stradalih, a dodali su da su nezadovoljni time što nisu dobili odgovore na ključna pitanja o motivima zločina.

"Nadali smo se pravdi, ali do sada nismo dobili odgovore", saglasili su se Panić i Todorović, gostujući na televiziji K1, uoči nastavka suđenja Urošu Blažiću, zakazanog za 21. oktobar u Specijalnom sudu.

Todorović je rekao da njihova kuća više nikada neće biti ista, bez obzira na ishod suđenja.

"Naša deca su ubijena s leđa, pucao je čim je izašao iz auta. Nije poznavao našu decu, nisu se družili, a ipak je izvršio taj monstruozan čin. Očekujem odgovor od Uroša Blažića zašto je ubio mog sina i ostalu decu", rekao je Todorović.

Sagovornici navode da neće odustati dok pravda ne bude zadovoljena.

Panić je istakao da se roditelji bore da Blažić dobije doživotnu kaznu, dodajući da zbog svoje dece mora da istera pravdu do kraja.

"Često idemo kod tužioca, jer ne odustajemo. Izgubio sam sina i ćerku, ali idem do kraja da isteram pravdu. Ovde pravda ne postoji. Borimo se da dobije doživotnu kaznu, iako nam ni to ništa ne znači, ali barem da ne dobije priliku da ponovi zločin", rekao je Panić.

Kako je naveo, Blažić je tokom suđenja rekao da nije poznavao ubijenu decu, a to ga navodi na pomisao da je Blažić "bio vođen nečijim nalozima".

 "Slušajući ga na suđenju, shvatio sam da nema kapacitet da sve to osmisli. Deluje labilno. Kada je trebalo da odgovara na pitanja, izvadio je papirić sa instrukcijama advokata, što je sudija zabranila. Verujem da on zna ko stoji iza svega i da nije delovao sam. Naša deca su bila na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a Uroš Blažić na zadatku", rekao je Panić.

Na pitanje o motivima, on je ocenio da je cilj bio da se izazove haos u državi.

Panić i Todorović su tokom gostovanja detaljno objasnili kako je iz njihovog ugla izgledala noć kada su njihova deca ubijena, navodeći da to nikad u životu neće zaboraviti.

Roditelji su izrazili nadu da će u nastavku suđenja koje je predviđeno za 21. oktobar, konačno dobiti odgovore na pitanja koja ih muče.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()