Saslušani odgovorni za potonuće splava: Tužilaštvo traži pritvor, jedan se branio ćutanjem

Saslušani su vlasnik, direktor i menadžer splava koji je potonuo u novogodišnjoj noći

04.01.2023. 16:04
  • Podeli:
fristajler policija tanjug vladimir šporičić-63b166dcbeb8b.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

Saslušanja vlasnika splava Fristajler M. L. (51), menadžera D. V. (46) i direktora M. R. (51) koji su uhapšeni zbog incidenta koji se dogodio tokom novogodišnje noći završena su pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Kako navodi Beta, vlasnik i direktor su izneli odbranu i negirali su delo za koje se terete.

Menadžer kluba se branio ćutanjem.

Treće osnovno javno tužilaštvo je podnelo Trećem osnovnom sudu predlog za određivanje pritvora prema svoj trojici.

Reč je o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti radi kojeg je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kako je rečeno iz resornog ministarstva, na vlasniku je obaveza da skloni splav u skladu sa Zakonom o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, ali to ni danas nije učinjeno.

Naime, Vesna Josić, članica pravnog tima vlasnika splavova pojasnila je da jetužilac zabranio prilazak objektu 15 dana zbog istrage, prenose Novosti.

Podsetimo, splav je počeo da tone u novogodišnjoj noći, najverovatnije zbog prevelikog broja gostiju na njemu. Svi gosti su evakuisani i nije bilo povređenih. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()