Saslušani u aferi primanja mita: Sudiji Prekršajnog suda u Loznici predložen pritvor

Oni su uhapšeni juče nakon višemesečnog predistražnog postupka.

17.03.2023. 15:51
  • Podeli:
srpska policija mup srbije (3)-6409923b84886.webp Foto: MUP RS

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završena su saslušanja sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) i još pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Pored sudije Z. M., saslušani su i službenice tog suda S. S. i B. S., kao i Z. M. (supruga sudije), D. N. i Ž. P. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, davanje mita, krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo falsifikovanje isprava.

Troje osumnjičenih je priznalo izvršenje krivičnog dela i njima je ukinuto zadržavanje, dok je za preostalo troje osumnjičenih – sudiju Z. M., njegovu suprugu i Ž. P. tužilac za organizovani kriminal predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se odredi pritvor.

Oni su uhapšeni juče nakon višemesečnog predistražnog postupka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()