Saučešništvo sa 'nasmejanim ubicom': Određen datum završnih reči na suđenju Cigleru

Cigler je na lični zahtev po izricanju prve presude, pre pravosnažnosti, otišao u zatvor na izvršenje kazne, dok je Čaba Der u Mađarskoj osuđen na doživotni zatvor zbog dva ubistva.

07.10.2022. 15:20
  • Podeli:
alen cigler foto mup rs-1665148749865.webp Foto: MUP RS

U Višem sudu u Beogradu za 16. novembar zakazane su završne reči u ponovljenom postupku protiv Alana Ciglera (33), optuženom za saizvršilastvo u ubistvu Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine na Banovom brdu, zajedno sa osuđenim Čaba Derom.

Nakon završnih reči odbrane i tužilastva sud će zakazati izricanje presude.

Svedok u zatvoru u Danskoj

Na današnjem suđenju trebalo je da bude ispitan svedok Goran Prskalo, ali se on nalazi u zatvoru u Danskoj zbog čega je tužilaštvo odustalo od tog predloga.

Cigler je na nekom od prethodnih ročišta ponovio svoju odbranu tvrdeći da on nije znao da će Der da ubije Markovića kada ga je vozio, negirajući da je bio saizvršilac njegovog ubistva.

Cigler je uhapšen u Prskalovom stanu i tada je pronađen i pištolj, za koji je Cigler tvdio da nije njegov.

Tužilaštvo je ranije od suda zatražilo da Prskalo ponovo svedoči u sudu, jer kako je naveo postupajući tužilac, njegov iskaz u istrazi je kontradiktoran svedočenju na suđenju.

Cigler na lični zahtev otišao u zatvor pre pravosnažnosti

Cigleru se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda, koji je nedavno ukininuo presudu kojom je on bio osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, što je znatno lakše krivično delo od onog za koje ga tereti tužilaštvo - teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Istom odlukom Apelacionog suda Deru je potvrđena presuda i kazna zatvora od 40 godina zbog ubistva Markovića na "podmukao način".

Cigler je na lični zahtev po izricanju prve presude, pre pravosnažnosti, otišao u zatvor na izvršenje kazne, dok je Čaba Der u Mađarskoj osuđen na doživotni zatvor zbog dva ubistva.

Pored pomenutog dela, Cigler će se ponoviti suđenje i za nedozvoljeno držanje pištolja za šta prvom presudom nije bio osuđen.

On je uhapšen u Subotici nedugo posle ubistva Markovića, a sumnja se da je on vozio automobil "punto" kojim se Der dovezao i pobegao sa mesta zločina.

Cigler je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()