Slučaj Belivuk: Hrvatin do detalja opisao ubistva i unišatavanja tela u kući u Ritopeku

Okrivljeni-saradnik nastavio iskaz o ubistvu Gorana Veličkovića i kao izvršitelja njegovog ubistva naveo Marka Miljkovića, dodajući da je Veličković nakon što je shvatio da će ga ubiti sam legao na pod nameštajući se za likvidaciju

24.02.2023. 18:12
  • Podeli:
Tan2023-02-0315091209_5 Belivuk suđenje, MUP Srbija, policija, specijalci, kriminal Vladimir Sporčić (1)-63f739a61f3a9.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iskazom okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadncii se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Tokom današnjeg izlaganja Hrvatin je izneo uznemiravajuće detalje o ubistvima i načinu uništavanja tela mučenih i ubijanih muškaraca. Punomoćnica oštećene žene ubijenog Gorana Veličkovića, advokat Vesna Golubović je sudiji kroz suze rekla da joj Belivuk upućuje "neprijatne i uznemiravajuće poruke", što je Belivuk nakon pauze negirao.

Hrvatin je nastavio iskaz o ubistvu Gorana Veličkovića, te je kao izvršitelja njegovog ubistva naveo Miljkovića, dodajući da je Veličković nakon što je shvatio da će ga ubiti sam legao na pod nameštajući se za likvidaciju.

Miljković je prema Hrvatinovim rečima preko Veličkovićevog telefona poslao Filipu Koraću fotografiju na kojoj se nalazi telo Veličkovića, a na leđima je bilo napisano "Korać p...". Za tu likvidaciju je Hrvatin dobio 10.000 evra, a isto toliko je dobio i za ubistvo Zdravka Radojevića.

Okrivljeni-saradnik je dalje pričao o ubistvu Nikole Mitića, navodeći da su njega pripadnici klana uhatili dok je pratio Belivuka i Miljkovića, zbog cega su ga zaustavili i odveli u kuću u Ritopeku.

Prema Hrvatinovim rečima, Miljković je sa Mitićevog telefona poslao glasovnu poruku Lazaru Vukićeviću, koji je kasnije takođe ubijen u istoj kući, koja je glasila "nekad smo bili dobri, a sad si sa Šarcem i ovim smećem, i tebe ćemo da uhvatimo" na šta je Vukićević odgovorio da je on sam za sebe, da nije sa Šarcem i dodao "jurićemo se".

Hrvatin, kako je kazao, nije učestvovao u ubistvu Mitića, što je na neki način zamerio pripadnicima i rekao da hoće i on da učestvuje u ubistvima, na šta su mu oni rekli da ne brine i dodali "jednog ometlamo dođe još četvoro".

Međutim, okrivljeni-saradnik je učestvovao u uklanjanju Mitićevog tela, pa je opisao kako je mrtvog Mitića je zatekao u kući sa glavom u kadi, presečenim vratom i lisicama na rukama, dodajući da je već bio ukočen i crn zbog prebijanja.

Hrvatin je detaljno objasnio kako su isekli Mitićevo telo, na koji način su vadili iznutrice, da miris ne bude previše jak i neprijatan zbog sadržine creva i ostalih organa, te je rekao da je on skinuo obrve i uši dok je Lalić isekao Mitićevu glavu na pola i usitnio kako bi stala u mašinu za mlevenje.

Okrivljeni-saradnik je pričao i o ubistvima u Crnoj Gori, tvrdeći da je video dve fotografije ubijenog Damira Hodžića kao i otetog Mileta Radulovića Kapetana.

Hrvatin je rekao da su Belivuk i Miljković otišli u Crnu Goru gde su ubili  Hodzzića i Spahića, a sa telefona otetog Kapetana su, slikom navodno otetog Belivuka, namamili Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku.

Prvobitni plan grupe je, kako je rekao Hrvatin, bio da se otme i Aleksandar Šarac, ali je on bio nepoverljiv i nije hteo da se sastane sa pripadnicima ovog klana. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()