Smederevo: Određen pritvor osumnjičenom za napad na oca i pokušaj paljenja kuće

Posle privođenja čoveku je utvrđeno povišeno prisustvo alkohola u krvi, a bio je i pozitivan na više vrsta droga

22.01.2024. 14:59
  • Podeli:
pritvor, zatvor - shutterstock-658ef341dfdb1.webp Foto: Shutterstock

Sud u Smederevu odredio je danas M. Č. (42), osumnjičenom za nasilje u porodici, pritvor u trajanju od 30 dana.

Pritvor mu je određen na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na oštećenog i svedoke, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Osumnjičenome se stavlja na teret da je dana 20. januara u Smederevu u alkoholisanom stanju svom ocu, posle prethodne verbalne rasprave, prvo uputio pretnju da će ga ubiti, a potom, preteći da će zapaliti kuću, pokušao da zapali papir u dnevnoj sobi.

Kako u toj nameri nije uspeo, osumnjičeni je izašao ispred kuće nakon čega je prvo giter-blokom razbio staklo na prozoru spavaće sobe u koju je pokušao da ubaci prethodno zapaljenu kutiju sa slamom, pa je, kako ni u tome nije uspeo, na očigled više svedoka uzeo sekiru i pretio da će nekoga ubiti.

Pošto je osumnjičeni priveden u prostorije policijske uprave utvrđeno mu je prisustvo alkohola u krvi od 1,26 promila, a po nalogu dežurnog javnog tužioca je odrađen i test na drogu kojom prilikom je utvrđeno da je osumnjičeni pozitivan na više vrsta droga, te mu je s obzirom na sve navedene okolnosti najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()