Štičenik doma za stara lica u Kragujevcu bio drugog štićenika

Ubistvo se dogodilo danas poslepodne

30.12.2022. 20:19
  • Podeli:
policija rs 04 UNA-639cb4bea685c.webp Foto: UNA

 Jedan štićenik Zavoda za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu danas je ubio drugog, potvrdila je Tanjugu direktorka te ustanove Danijela Nastić.

Prema njenim rečima, ubistvo se dogodilo oko 14.15.

Prvo je došlo do tuče

Beogradski mediji preneli su da je danas u tom Zavodu došlo do rasprave, nakon čega je jedan štićenik pretukao drugog, a on je preminuo od posledica tuče.

Nadležni u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu odmah su reagovali, ali nažalost nastradalom muškarcu nije bilo pomoći.

Kako je za RTS potvrdila zamenica Višeg javnog tužioca u Kragujevacu Vesna Perović, korisniku za koje se sumnja da je izvršio ubistvo određeno je zadržavanje, a telo nastradalog štićenika poslato je na obdukciju.

Ministarstvo: Biće utvrđeno da li je bilo propusta u radu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da će nakon izveštaja nadležnih organa i razgovora sa zaposlenima biti utvrđene činjenice u vezi sa ubistvom u Zavodu za smeštaj odraslih osoba "Male pčelice" u Kragujevcu, kao i da li je bilo propusta u radu te ustanove.

Iz Ministarstva je za Tanjug rečeno da osobe koje su bile učesnici događaja nisu u prethodnom periodu pokazivale nasilno ponašanje.

Kako je navedeno, Ministarstvo je obavešteno je o događaju, a policija i tužilaštvo su na mestu događaja i obavljaju uviđaj. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()