Suđenje za ubistvo u Belvilu: Optuženi izjavio da je jedini krivac za ubistvo Bojana Mirkovića

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva

17.10.2023. 12:50
  • Podeli:
bojan mirković twitter bojan mirkovic-63d143e5d65b9.webp Foto: Twitter@BojanMirković

Optuženi Lazar Tejić ponovio je danas na suđenju da je on jedini krivac za ubistvo Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. 

'Ja sam jedini krivac za ubistvo'

Tejić je pred kraj današnjeg suđenja u Višem sudu u Beogradu rekao sudskom veću da ima saznanja da je ugrožena bezbednost članova njegove porodice, kao i da članovi porodice Mirković, kako tvrdi, traže način njemu da naude u pritvorskoj jedinici. 

"Molim prijatelje i porodicu Mirkovića da ukoliko imaju problem rešavaju sa mnom preko suda jer sam ja jedini krivac za lišenje života Bojana Mirkovića", rekao je Tejić obraćajući se punomoćniku porodice ubijenog. 

Punomoćnik Mirkovićeve porodice Bojan Ječmenica tvrdi da članovi te porodice nemaju nikakve veze sa Tejićevim tvrdnjama, i dodao da ukoliko su postojale pretnje da to prijave policiju. 

Današnje suđenje je inače odloženo zbog izostanka branioca Ivana Nikčevića koja je sud obavestila da je bolesna, kao i zbog izostanka veštaka Dušana Keckarevića koji je u inostranstvu. 

Sledeće suđenje zakazano je za 9.novembar.

Tejić neposredni izvršilac ubistva

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruš.
Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.  

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva. Sa slobode se brane Kokoruš, Kovačević i Nikčević. 

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kokoruš, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

"Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrduju umešanost svih okrivljenih", istaklo je ranije tužilaštvo.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()