Sudija imala samo tri pitanja o ubistvu pevačice Jelene: Zoran Marjanović prvo odbio sve, a onda progovorio

Suđenje Marjanoviću se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina

Autor: Web UNA TV
19.03.2024. 15:06
  • Podeli:
zoran marjanović una foto-65f963a734dde.webp Foto: UNA

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo svoje supruge, pevačice Jelene Marjanović, koje se desilo 2. aprila 2016. godine danas je u Višem sudu u Beogradu krenulo ispočetka.

Marjanović se pojavio deset minuta pre suđenja, u pratnji svojih advokata Aleksandra Zarića, Stefana Jokića i Veljka Delibašića. Suđenje je bilo otvoreno za javnost.

Marjanović odbio da iznese odbranu

Na samom početku suđenja, Zoran se obratio sudiji Ivani Ramić, odbivši da iznosi ponovo odbranu.

"Smatram da sam sve rekao do sada, ja sam svoju odbranu izneo do detalja i zaista ne bih da ponavljam sve. Ja ne bih sada ništa dodavao, ali takođe uz savet mojih advokata ne bih ni odgovarao na pitanja, kako vaša, tako ni mojih advokata, jer postoje sve izjave koje sam dao ranije", rekao je Marjanović, obraćajući se sudiji.

UNA

Sudija Ramić je za Marjanovića imala tri pitanja, uz poštovanje njegove želje i zakonskog prava da na pitanje ne iznese svoj odgovor. 

Marjanović je odbio da odgovara na sva tri pitanja, na pitanje da li se seća kada je došao na nasip, gde su mu u tom momentu bili otac i brat, kao i da li je osetio strah i zabrinutost za ubijenu suprugu Jelenu Marjanović.

Marjanović je potom ponovio da ne želi da odgovara na pitanja, nakon čega su se njegovi advokati obratili sudiji.

'Dosta je godina prošlo'

"Sve postoji u spisima. Što se tiče satnice dolaska na nasip, postoje snimci sa kamera, a što se tiče telefona i lokacije oca i brata, postoje bazne stanice", istakli su advokati.

UNA

Marjanović je dodao da zna gde su mu bili otac i brat, ali da ne zna kada je došao na nasip "jer je dosta godina prošlo". Advokat Delibašić, uključio se u pomalo tenzičnu raspravu i rekao da Zoran neće odgovarati na pitanja, "išla ona njemu u korist ili ne."

U razgovor sudije i Delibašića, uključio se i advokat Jokić: 

"On je dao detaljne izjave, te vas molim da ne ulazite u konverzaciju sa njim, i da ne pokušavate da dobijete odgovore na pitanja".

Sudija je reagovala i zamolila Jokića da bude parlamentaran i istakla da ona ništa ne pokušava, da ima pravo da postavi pitanje, ali takođe, da poštuje odluku Marijanovića da ne odgovara na pitanja.

Sudija je potom obavestila sve prisutne da je naredno suđenje zakazano za 19. april 2024. gde će svedočiti Marjanović Uroš, Miloš i Milica, kao i Boris Pucić. Osim toga zakazan je još jedan termin za suđenje i to 6. jun 2024.

Podsetimo, suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina. Apelacioni sud je 3.oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor. 

Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja. On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Na pripremnom ročištu koje je bez prisustva javnosti održano 14. februara, Marjanović je kratko negirao krivicu, dok su njegovi branioci predložili dokaze. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()