Tragičan kraj borbe: Mađar povređen u nesreći kod Brestovca podlegao povredama

Borba za njegov život trajala je punih osam dana

19.09.2023. 13:21
  • Podeli:
saobraćajna prometna nesreća pixabay-1664112540420.webp Foto: Pixabay

Nakon osam dana borbe, mađarski državljanin M.P.L. (43) podlegao je povredama u niškom KBC u kome su se lekari borili za njegov život od 11. septembra kada je doživeo sa porodicom tešku saobraćajnu nesreću kod Brestovca. U nesreći je, kako je ranije objavljeno, poginula njegova supruga, a povređene su ćerke bliznakinje., 

Vozač je sve vreme bio u teškom, životno ugrožavajućem stanju na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš a nakon operacije priključen je odmah na respirator.

U tragediji postoji i dobra vest - devojčice se otpuštaju na kućno lečenje.

"Muškarac M.P.L. (43), mađarski državljanin, koji je primljen u UKC Niš 11.septembra 2023.godine sa teškim životno ugrožavajućim povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći, uprkos višednevnom trudu lekara svih specijalnosti UKC Niš, nažalost je podlegao povredama. Pacijent je od momenta prijema, a nakon operacija, sve vreme bio na veštačkoj ventilaciji na Klinici za anesteziju i intezivnu terapiju i nije izlazio iz stanja životne ugroženosti. Dve devojčice iz pomenute nesreće, potpuno su stabilne i otpuštaju se na kućno lečenje",  saopšteno je iz UKC Niš.

Podsetimo, nakon što se desila teška saobraćajna nesreća muškarac je primljen u UKC Niš sa teškim krvarenjem u mozgu i moždanim opnama kao i u vratu. Imao je i višestruke prelome rebara i teška oštećenja jetre. 

Jednoipogodišnje devojčice su takođe bile povređene u nesreći, jedna i teže, ali su se uspešno oporavile.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()