Tužilaštvo zatražilo doživotni zatvor za okrivljene: Koji su ključni dokazi u optužnici za ubistvo Danke Ilić (2)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je podiglo optužnicu za ubistvo Danke Ilić

24.09.2024. 10:43
  • Podeli:
danka ilic foto ivana ilic fb-6603e381b39db.webp Foto: Facebook/Ivana Ilic

Tužioci imaju pred sobom tri ključna dokaza protiv Dejana Dragijevića i Srđana Janković protiv kojih je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo optužnicu za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić 26. marta ove godine u selu Banjsko polje kod Bora.

Glavni dokazi su na prvom mestu svedoci, potom nadzorne kamere i GPS.

Kako piše Blic, optužnica se zasniva na svedocima koji su posvedočili da su okrivljeni bili na licu mesta gde je devojčica nestala i nastradala, ali i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali da su oni bili u vreme devojčicinog nestanka na mestu gde je ona poslednji put viđena.

"Takođe, GPS na službenom vozilu koji su vozili taj dan je potvrdio da su bili na licu mesta u vreme nestanka Danke, a to je povrdio i snimak sa nadzorne kamere. Takođe, njihov iskaz koji su dali u tužilaštvu, a koji su kasnije povukli je uzet u obzir jer je dat uz prisustvo njihovih branilaca i on je verodostojan", kaže izvor "Blica".

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta, saznaje Blic.

Podsetimo, Više javno tužilaštvu u Zaječaru podiglo je jutros optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića koji se sumnjiče da su ubili Danku Ilić, dvogodišnju devojčicu iz Bora.

Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog dela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Tužilaštvo je dalo predlog da se okrivljenima Dejanu Dragijević i Srđanu Jankoviću produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()