U Mađarskoj uhapšen srpski vozač, prevozio ilegalne imigrante

Do hapšenja je došlo nakon što je u blizini mađarsko-austrijske granice

02.11.2022. 15:12
  • Podeli:
mađarska granična policij profimedia-0560128484-1666097523819.webp Foto: Profimedia

U Mađarskoj je uhapšen srpski državljanin, jer je prevozio šest ilegalnih migranata.

Kako navode u mađarskoj policiji, protiv vozača iz Srbije će biti pokrenut krivični postupak zbog osnovane sumnje da se bavio krijumčarenjem ljudi, prenosi RTS.

Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina.

Do hapšenja je došlo nakon što je u blizini mađarsko-austrijske granice, u mestu Fertesentmikloš, policijska patrola županije Ðer-Mošon-Šopron, kontrolisala automobil srpskih registarskih oznaka i zatekla 38-ogodišnjeg srpskog državljanina na mestu vozača, kao i šest stranaca koji nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj.

Na saslušanju u policijskoj stanici, migranti su naveli da su Indijci iako nisu posedovali dokumente.

U skladu sa mađarskim propisima, ilegalci su vraćeni do zaštitne ograde na mađarsko-srpskoj granici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()