U prevrtanju autobusa iz Srbije u Mađarskoj povređeno 12 putnika

Ukupno je pregledano 15 putnika, od kojih su dve žene i suvozač zadržani na dvodnevnom posmatranju u bolnici u Kišhunkalašu, žrtava nema

30.04.2023. 11:41
  • Podeli:
Prevrtanje autobusa_Mađarska_Kišhunkalaš_Foto police.hu-644e25917d48a.webp Foto: Police.hu

Autobus sa putnicima iz Srbije prevrnuo se u Mađarskoj u subotu ujutro.

Prema današnjim informacijama iz Ministarstva spoljnih poslova, lakše je ili teže povređeno 12 ljudi, od kojih je dvoje zadržano u bolnici. Prema dosadašnjim informacijama, žrtava nema.

Saobraćajna nesreće se dogodila na autoputu 53, na periferiji Kiškunhalaša, a mađarska policija je navela da je autobus skliznuo u jarak.

Nenad Ćelić iz firme za prevoz "Studio 5 lodžistik" iz Sombora, u pisanoj izjavi za Tanjug je naveo da je pregledano ukupno 15 putnika, od kojih su dve žene i suvozač zadržani na dvodnevnom posmatranju u bolnici.

Ostali su, tvrdi, imali lakše povrede, a u autobusu je bilo i dvoje dece koja nisu povređena. Prema njegovim rečima, u autobusu je bilo 55 putnika koji su krenuli iz Beograda, Novog Sada i Subotice. Ostali putnici su, prema Ćalićevim rečima, nastavili putovanje drugim autobusom.

Ćalić je naveo da mu je vozač preneo da je kamion iz suprotnog pravca delimično prešao u njegovu traku, skrenuo je udesno, zahvatio neravninu na putu i delom bankinu, nakon čega je, dodaje, zbog velikih ulegnuća na putu izgubio kontrolu i sleteo u jarak.

Do prevrtanja je došlo na auto-putu 53, javljaju mađarski mediji. Autobus sa srpskim turistima prevrnuo se na bok kod Kiškunhalaša u subotu ujutro, preneo je mađarski portal vajma.info. U tehničkom spasavanju učestvovali su vatrogasci Kiškunhalaša i Kiškunmajse.

Dvanaest osoba je prebačeno u bolnicu u subotu ujutro nakon što je autobus upao u jarak na autoputu 53 u blizini Kiškunhalaša, saopštio je policijski štab okruga Bač-Kiškun, preneo je sajt Police.hu. Ostali putnici su prevezeni do Doma mesne zajednice u Kiškunhalašu, gde su sačekali autobus za pomoć koji je po njih došao iz Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()