Ubistvo na šinama: U nastavku suđenja Belivukovoj grupi Miljković ispitivao Hrvatina

Okrivljeni-saradnik je pričao i o "ubistvu na šinama" odnosno likvidaciji Mirka Kojića krajem januara 2017. godine u Beogradu

14.03.2023. 18:21
  • Podeli:
specijalni sud_Belivuk_Tanjug-1666008614158.webp Foto: MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG

 U Specijalnom sudu u Beogradu optuženi Marko Miljković nastavio je da isputuje okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina o trgovinom droge.

Hrvatin je rekao da su se Belivuk i Miljković "ugradili" kada su sa njim poslovali kokainom, jer je po kilogramu ulična cena bila 42.000 evra, a njemu su prodavali za 41.000 evra.

Kako je kazao, kasnije je saznao od muškarca čiji je nadimak na aplikaciji "Sky" bio "Best". da su oni nabavljali taj kokain po ceni od 34.000 evra.

Hrvatin je naveo da su Miljković i ostali pripadnici grupe pričali da je Slavoljub Trajković zvani Trajko zajedno sa ubijenim Aleksandrom Šarcem, učestovao u ubistvu jednog mladića, čiju je sliku obezglavljenog tela Miljković pokazao Hrvatinu, a okrivljeni-saradnik je rekao da misli da se taj momak imao nadimak Laki. 

"Rekao si mi da si tu sliku prosledio ocu tog dečka i posavetovao ga da ide u policiju i prijavi, jer je njegovog sina ubio Šarac", kazao je Hrvatin Miljkoviću i pomenuo da je sa njima u grupi bio i mušakrac sa nadimkom "Salvatore".

Hrvatin je naveo da je bio bliži sa Miljkovićem nego sa Belivukom, dodajući da sve što zna mu je Mikljković ispričao,  jer je bio "hvalisavac".

'Ubistvo na šinama'

Okrivljeni-saradnik je pričao i o "ubistvu na šinama" odnosno likvidaciji Mirka Kojića krajem januara 2017. godine u Ulici 27.marta, te je naveo da je Miljkovića nakon tog ubistva krio optuženi Vladimir Grek.

Pričajući o Trajku, Hrvatin je rekao da je Miljković ispitivao Stojketa (Nebojša Stojkovć), na kog je pucano u Barseloni, da li ima saznanja da Trajko planira likvidaciju Belivuka, na šta se Stojke, kako je rekao Hrvatin, kleo da to sigurno ne planira Trajko, jer je dobar sa njim.

U jednom trenutku tokom suđenja, kada je Miljković ispitivao Hrvatina kako zna da se dopisivao sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, okrivljeni-saradnik je  Miljkoviću rekao da voli da laže, jer mu je on rekao da je Zvicer na kriptovanoj aplikaciji skaj "Born" i da se dopisuje sa njim. 

Sudija je odredila pauzu od 20 minuta nakon čega će Miljković nastaviti da ispituje Hrvatina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()