Uhapšen radnik Doma zdravlja u Inđiji, osumnjičen da je izdavao potvrde o vakcinaciji protiv korone

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, privedene su još četiri osobe

27.02.2024. 15:20
  • Podeli:
vakcinacija pixabay (2)-641b11a97c356.webp Foto: Pixabay

Novosadska policija uhapsila je M. H. (22), zaposlenog u Domu zdravlja u Inđiji, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja unosio neistinite podatke o vakcinaciji protiv virusa kovid 19.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju uhapšeni su N. H. (47), G. R. (56) i zaposleni u Domu zdravlja u Inđiji D. M. (47) i J. G. (53), dok će protiv jedne 25-godišnje devojke biti podneta krivična prijava za isto krivično delo.

Kako se sumnja, M. H. je od avgusta 2021. do polovine aprila 2022. godine,  iskorišćavanjem ovlašćenja za rad, a na podstrekavanje ostalih osumnjičenih, unosio neistinite podatke za više lica u centralizovanu elektronsku bazu podataka u kojima je evidentirao da je više osoba primilo vakcine, iako je utvrđeno da ne poseduju dokaz o vakcinaciji.

Na taj način, on im je omogućio izdavanje potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovid-19 i preuzmanje digitalnog zelenog sertifikata bez prethodne vakcinacije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenja su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()