Uhapšen vlasnik firme i vozač cisterne iz koje je curela amonijačna voda u Pančevu

Okrivljeni se sumnjiče za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine

13.01.2023. 15:31
  • Podeli:
Pančevo amonijak UNA 1-63c12cb50a8f2.webp Foto: UNA

Policija u Pančevu uhapsila vlasnika i odgovorno lice firme "Saga" S. K. (34) i vozača cisterne N. B.(37), na kojoj je došlo do curenja amonijačne vode, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u Opštoj bolnici Pančevo.

Okrivljeni se sumnjiče za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine, jer su kao vlasnik i vozač cisterne izazvali opasnost za živote ljudi usled odvrtanja ventila na cisterni, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu.

U naselju Topola kod Pančeva sinoć je došlo do curenja amonijačne vode iz auto-cisterne. Opasnosti po građane nema.

Dežurna zamenica tužilaštva je nakon izvršenog uviđaja na kojem su prisustvovali pokrajinski i republički inspektor za zaštitu životne sredine, republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu, Policijska uprava u Pančevu i dežurna zamenica OJT Pančevo i utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za kritični događaj naložila da se prema S. K. i N. B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova, da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()