Uhapšena četiri Srbina u Austriji: Policija zaplenila 137 kilograma kokaina

Ovo je najveća zaplena droge do sada za kriminalističku policiju Donje Austrije

18.03.2024. 13:23
  • Podeli:
austrijska policija reuters-1666337839093.webp Foto: Profimedia

Austrijska policija zaplenila je 137 kilograma kokaina u kontejneru broda natovarenom u Boliviji, te uhapsila devet osoba, među kojima četvoricu Srba.

Droga, čija je ulična vrednost procenjena na oko 14 miliona evra, otkrivena je u kontejneru sa daskama od tikovine koji je bio upućen na adresu u Bratislavi.

Ovo je najveća zaplena droge do sada za kriminalističku policiju Donje Austrije i treća po veličini za saveznu policiju, piše austrijski list "Hojte".

Nepravilnosti su otkrivene tokom rendgenskog snimanja tereta. Sumnjive drvene daske su pregledane pojedinačno i ispostavilo se da su imale po šest udubljenja u kojima je bio skriven kokain visokog procenta čistoće.

Daske sa kokainom su zaplenjene, a kontejner sa ostatkom tereta je transportovan za Bratislavu.

Slovačke i austrijske istražne jedinice su tokom višednevnog nadgledanja uočile četvoricu Srba starosti 23, 41 i 45 godina kako istovaraju kontejner. Osumnjičeni su uhapšeni u Beču.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()