Uhapšena kriminalna grupa: Od prodaje droge u Danskoj oprali skoro dva miliona evra

Uspevali su da drogu operu preko legalnih tokova

26.03.2024. 18:10
  • Podeli:
hapšenje mup R.Srbije-65491bb3dd349.webp Foto: MUP Srbije

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Nacionalnom specijalnom jedinicom za kriminala Kraljevine Danske danas (26. marta 2024. godine) na teritoriji Srbije lišilo slobode tri lica i to: P.D., D.P. i A.S., koji su zajedno sa još dvoje osumnjičenih i to: M.M. i M.M,, ranije lišenih slobode na teritoriji Kraljevine Danske,kao i N.D., koja je trenutno nedostupna nadležnim organima Republike Srbije, a koji se terete da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ i krivično delo pranje novca iz čl. 245 KZ.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od decembra 2015. godine do danas na teritoriji Republike Srbije i Kraljevine Danske oformili organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene kriminalnom delatnošću na teritoriji Kraljevine Danske.

Naime, novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa velike količine opojne droge kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Kraljevine Danske, osumnjičeni su prema navodima krivične prijave,slali autobusima danskog autoprevoznika „Top turist“ u Republiku Srbiju gde su osnovali

Privredno društvo „Fabula arte“ iz Beograda preko koga je gotov novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja radova na nepokretnostima na teritoriji Republike Srbije dok su deo novca držali ili lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11.989.000 danskih kruna (1. 598.533,33 evra) i 618.384 eura sa znanjem da imovina potiče iz kriminalne delatnosti.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()