Uhapšene tri osobe: Oštetili budžet Srbije za više od 20 miliona dinara

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

26.06.2023. 09:31
  • Podeli:
policija-rotacija_svjetlo-646a29ea00ca9.webp Foto: Pixabay

U zajedničkoj akciji Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, zbog poreske prevare uhapšeni su jedno lice iz Novog Sada i dva lica iz Beograda, saopštila je danas Poreska uprava.

Uhapšeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo poreske prevare, u vezi sa porezom na dodatu vrednost, oštetivši budžet Republike Srbije za više od  20 miliona dinara.

Uhapšeni iz Novog Sada, u svojstvu odgovornog lica, i drugo uhapšeno lice iz Beograda, koje je stvarno upravljalo poslovanjem privrednog subjekta iz Beograda, izvršili su poresko krivično delo tako što su sa namerom da izbegnu plaćanje PDV za ostvareni prihod od prodaje automobila, nabavili lažne ulazne račune prikazajući nabavku građevinskog materijala i konsultantskih usluga, umanjujući na taj način obavezu za PDV u iznosu od 20.155.519,00  dinara. 

Treće uhapšeno lice, kao ovlašćeno lice za elektronsko poslovanje privrednog subjekta iz Beograda, po prethodnom dogovoru sa okrivljenima,  podnelo je više neistinitih PDV prijava, bez propisane dokumentacije.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()