Ukinuta presuda za ubistvo radnice na benzinskoj pumpi, ponavlja se suđenje

Miloš Srebrić je prethodno bio osuđen na kaznu od 30 godina zatvora za ubistvo radnice

05.11.2022. 11:19
  • Podeli:
sud pixabay-1665153587481.webp Foto: Pixabay

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je deo prvostepene presude kojom je Miloš Srebriću osuđen na kaznu zatvora od 30 godina zbog ubistva radnice benzinske pumpe Kristine Kaplanov i ranjavanja radnika D.S. i naložio da mu se ponovi suđenje pred potpuno novim sudskim većem Višeg suda u Beogradu.

Istom odlukom Apelacioni sud je potvrdio deo prvostepene presude kojom Stefan R. osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana uz elektronski nadzor zbog izvršenja krivičnog dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

Srebriću je produžen pritvor do dalje odluke prvostepenog suda.

U odbrazloženju odluke kojom je usvojena žalba Srebrićevog branioca, Apelacioni sud navodi da je bitno utvrditi kako je Srebrić bio obučen te večeri radi provere odbrane okrivljenog, kao i iskaza oštećenog D.S, koji je tom prilikom ranjen, a na kojim dokazima je u najvećem delu zasnovana prvostepena presuda.

Takođe, drugostepeni sud je ocenio da je nepotpuno utvrđeno kako je oštećeni D.S. zadobio povrede.

Osnovano se žalbom branioca ukazuje da prvostepeni sud nije obrazložio koji zakon je primenio u konkretnom slučaju, jer je u trenutku izvršenja krivičnog dela došlo je do izmene Krivičnog zakonika.

Sud traži rekonstrukciju događaja

Apelacioni sud dalje navodi da je neophodna i rekonstrukcija događaja, odnosno da se stvore uslovi kao u vreme izvršenja ovog krivičnog dela, da bi se na nesumnjiv način utvrdile pozicije svih lica koja su bila prisutna kritičnom prilikom.

Takođe je naložio da se sudski veštak izjasni o zadobijenim povredama oštećenog D.S, te da se odredi sudsko veštačenje snimaka video kamere iz spisa.

Srebrić je, kako se sumnja, 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kaplanović, kada je ranjen i D.S.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()