UNA na Dunavu sa bratom jednog od nestalih mladića: 'Nastavljamo potragu, nećemo odustati'

Ni posle dve nedelje traganja za nestalim mladićima u Dunavu, nema novih vesti, osim da je zbog kiše koja je padala celo prepodne, potraga otkazana u popodnevnim časovima.

Autor: Nikola Vujović
01.04.2023. 19:18
  • Podeli:

Brat nestalog mladića Dušan Marković apeluje na sve koji žele da pomognu prvenstveno vode računa o svojoj bezbednosti i ne kreću u potragu po lošim vremenskim uslovima.

Uprkos kiši i vetru, prijatelji, nadležneslužbe i veliki broj dobrovoljaca okupio se jutros i nastavio potragu potragu za Milošem, Nenadom i Milanom. Nažalost, do popodneva su se vremenski uslovi pogoršali pa je potraga obustavljena.

"Vremenski uslovi jesu dosta otežavajući i u takvim uslovima apelujemo na ljude da vode računa o svojoj bezbednosti, nije poenta da iz jedne tragedije uđemo u drugu. Mi smo od jutros pustili šest sedam čamaca, obišli dobar deo obale, ali ogroman je teren, trebalo bi nam više, ali šta da radimo? Kada je vreme ovakvo, moralsmo i te čamce da povučemo nazad", kaže Dušan.

Dušan, najuži članovi porodice i prijatelji, naravno, ne odustaju od potrage, ali apeluju na ljude da radnim danima izlaze na reku ili obalu, već da vikendom kontaktiraju Dušana putem društvenih mreža ili telefonom, kako bi u što većem broju krenuli u organizovanu potragu

"Videćemo da li će to biti na svakih nedelju dana, na svakih pet ili deset dana. Nećemo da lutamo uzaludno ako nešto nema  potrebe da trošimo energiju dobrih ljudi, aliukoliko ima potrebe i ukoliko se menja situacija na terenu, a menja se, vodostaj, vetar, uzburka Dunav. Može da se pojavi nešto novo. Tek kada ima razloga da pozovemo ljude, mi tek tada pozivamo ljude", dodaje Dušan.

Konkretnih rezultata nažalost još nema, situacija na terenu se menja. 

Potraga za trojicom mladića koji su u noći 18. marta nestali na Dunavu ne prestaje. Svako ko želi da učestvuje u potrazi, neka prvo kontaktira Dušana kako bi ih on uputio gde bi najbolje bilo da pretražuju. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()