Upropastio festival: Uhapšen osumnjičeni za lažnu dojavu o bombi u Smederevskoj tvrđavi

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva T. S. će biti zadržan do 48 časova

08.09.2024. 20:58
  • Podeli:
hapšenje mup R.Srbije-65491bb3dd349.webp Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu i Upravom za tehniku MUP-a, identifikovali su i uhapsili T. S. (47) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On se sumnjiči da je sinoć u 19.52 časova sa mobilnog telefona pozvao dežurnu službu Policijske uprave u Smederevu i rekao da je u luna-parku u tvrđavi postavljena bomba, saopštila je PU u Smederevu.

Odmah po dojavi, u tvrđavu su upućeni svi raspoloživi policijski službenici, koji su brzo i bezbedno evakuisali nekoliko hiljada ljudi koji su prisustvovali festivalu "Smederevska jesen", posle čega je obavljen kontradiverzioni pregled i utvrđeno da je dojava bila lažna.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, T. S. će biti zadržan do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()