Velika akcija hapšenja poreskih inspektora u Beogradu

Oni se terete za zloupotrebu u vezi sa povraćajem PDV-a i pranje novca

11.09.2023. 09:29
  • Podeli:
Specijalni sud u Beogradu_Belivuk_suđenje_policija_Foto Tanjug Vladimir Šporčić (1)-63dd1d64eb079.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

Policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila šest poreskih inspektora.

Oni se terete za zloupotrebu u vezi sa povraćajem PDV-a i pranjem novca kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

Osam osoba iz Poreske uprave, filijale Voždovac i Zemun uhapšeno je u akciji zbog Zloupotrebe službenog položaja i njima su lisice stavljene na radnom mestu. 

Prema nezvaničnim informacijama, oni su oštetili budžet za više od 120 miliona dinara, a sačinjavali su zapisnike neistinitog sadržaja radi povrata PDV-a.

Uhapšeni su Lj.Š. (1959), D.S. (1975), A.B. (1972), T.V. (1959), A.P. (1965) i D.S.(1965).

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()