Voz udario traktor kod Pančeva: Poginuo traktorista

Vozač traktora je preminuo na licu mesta od zadobijenih povreda

21.10.2022. 13:07
  • Podeli:
traktor_traktorista_Pixabay-1666350450474.webp Foto: Pixabay

Na pruzi Pančevo - Vršac došlo je do nesreće kada je putnički voz udario u traktor pri čemu je vozač traktora nastradao, potvrđeno je Tanjugu u PU Pančevo.

Kako je rečeno, do nesreće je došlo oko 10.45 časova na obezbeđenom putnom prelazu između stanica Pančevo Varoš i Banatsko Novo Selo, a vozač je preminuo na licu mesta od zadobijenih povreda.

"Putni prelaz bio je obezbeđen saobraćajnom drumskom signalizacijom i potrebnim trouglom preglednosti", ukazano je u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije i dodato da je traktor prelazio prugu na tom obezbeđenom putnom prelazu, u trenutku kada je naišao putnički voz koji je saobraćao iz Beograd Centra za Vršac.

Detalji o tome kako je do nesreće došlo biće poznati nakon uviđaja koji je u toku.

Na mesto nesreće izašli su predstavnici MUP-a i Hitna pomoć, kao i Železnička komisija za vanredne događaje.

"Ovo je još jedna u nizu nesreća koje se događaju na putnim prelazima u situaciji kada učesnici u drumskom saobraćaju neodgovorno i nepažljivo pokušavaju da pređu preko pruge. Ovakve nesreće gotovo se po pravilu tragično završavaju", navodi se u saopštenju.

Infrastruktura železnice Srbije ponovo je upozorila i apelovala da se poštuju saobraćajni propisi i signalizacija, posebno na putnim prelazima, kao i da se vozači drumskih vozila u saobraćaju ponašaju odgovorno, pažljivo i savesno prema sebi i drugima.

Kako ističu, samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()