Zakupac placa i vlasnik ringišpila u Kuršumliji čekaju suđenje na slobodi: Određen datum glavnog pretresa zbog nesreće

Težak incident se dogodio na vašaru u Kuršumliji na Markovdan, 8. maja

07.07.2024. 08:50
  • Podeli:
ringispil_foto_Pixabay-64f72bdd98862.webp Foto: Pixabay

Osnovno javno tužilaštvo u Kuršumliji podiglo je optužni predlog protiv J. N., zakupca placa i Z. Lj., vlasnika ringišpila na kom je 8. maja povređeno 13 dece, saznaje Blic. Oni su optuženi da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti. 

Budući da po zakonu nije potrebno da se optužni predlog nakon podnošenja potvrđuje, kako se saznaje, obojica će se uskoro naći na optuženičkoj klupi Osnovnog suda u Kuršumliji.

"Osnovno javno tužilaštvo u Kuršumliji nakon sprovedenih dokaznih radnji, dana 17. juna 2024. godine podnelo optužni predlog Osnovnom sudu u Kuršumliji protiv okrivljenih Z.Lj. i J.N. zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti", navela je za Blic glavni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji Biljana Milosavljević.

Kako je potvrđeno u Osnovnom sudu u Kuršumliji, optuženi početak sudskog postupka čekaju na – slobodi.

"Lica se ne nalaze u pritvoru. Pritvor prema okrivljenom J. N. je ukinut 11. juna 2024. godine. Pritvor prema okrivljenom Z.Lj. ukinut je 12. juna 2024. godine", istakla je zamenica predsednika suda i portparol suda Vesna Maksimović.

Ona je potvrdila i da je već određen datum početka suđenja.

"Glavni pretres je zakazan za 13. septembar 2024. godine", navela je Maksimovićeva.

Podsetimo, težak incident se dogodio na vašaru u Kuršumliji na Markovdan, 8. maja, na platou pored autobuske stanice gde je bio postavljen zabavni park. Toga dana oko 15.30 sati došlo je do padanja ringišpila punog dece nakon što je pukla metalna noseća konstrukcija ove sprave za zabavu. U nesreći je povređeno je 13 dece, od kojih je jedna devojčica (12) zadobila teške povrede opasne po život i lekari su se danima borili za njen život.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je nakon incidenta da su tada uhapšeni J. N., zakupac placa i Z. Lj., vlasnik ringišpila koji se srušio. Većina dece je zadobila lakše povrede, dok je najteže povređena devojčica, koja je u momentu pada ringišpila imala 12 godina, prevezena u UKC Niš gde je priključena na respirator. Zbog teškog oštećenja mozga dugo je bila u indukovanoj komi, danima je trajala borba niških lekara za njen život. Konačno, bitka lekara UKC Niš je urodila plodom i ona je krajem juna uspela da otvori oči i izgovori prve reči. 

U bolnici je proslavila i svoj 13. rođendan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()