Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole u slučaju pada ringišpila

Proveriće pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija

09.05.2024. 16:42
  • Podeli:
hitna beograd wikimedia-64fc89057c3ee.webp Foto: Wikimedia

Zaštitnik građana danas je zbog pada ringišpila u Kuršumliji kada je povređeno 13 dece od kojih je jedno zadobilo povrede opasne po život, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija.

Zaštitnik građana, kako se navodi u saopštenju, od Opštinske uprave Kuršumlija traži da ga u roku od osam dana informiše o svim okolnostima slučaja, a posebno da li su lokalni nadležni organi u konkretnom slučaju utvrdili da li je vlasnik ringišpila imao dozvolu za postavljanje.

Od nadležnog organa Zaštitnik građana dalje traži da ga izvesti da li je vlasnik ringišpila posedovao atest za ispravnost i njegov bezbedan rad, kao i ko je vlasniku ringišpila izdao takav atest. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()