"Zašto i kako se dogodio Ribnikar": Svedočenje dečaka ubice dalo odgovore na brojna pitanja

Naredno ročište biće održano ponovo u Višem sudu, a ne u Specijalnom kako to je bio u prethodna dva puta

Autor: Zvonko Ninkov
17.10.2024. 19:30
  • Podeli:

Svedočenje malotetnog K. K. koji je ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole Vladislav Ribnikar, završeno je nakon što su ga roditelji stradale dece ispitivali u Specijalnom sudu. 

Advokati koji zastupaju roditelje rekli su da je i ovo ročište bilo potresno jer svi oni žele da dobiju odgovor na pitanje "zašto je ubica pucao baš u njihovu decu?", a preneli i utisak iz sudnice da sada ima dovoljno elemenata da se utvrdi odgovornost za počinjeni masakr. Sa druge strane, advokati porodice Kecmanović smatraju da na osnovu iznesenih dokaza ne stoji da su majka i otac ubice , Miljana i Vladimir Kecmanović, odgovorni za ono za šta ih optužnica tereti.

"Moj je utisak da je bilo vrlo emotivno, da smo dobili odgovore na brojna pitanja. Mislim da je pred nas stavljena jedna slagalica koja treba da se, uz pomoć tužilaštva, suda, ali možda i zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite, složi kako bismo došli do razrešenja onih glavnih pitanja koja muče srpsko društvo u pogledu 3. maja, a to je 'Zašto i kako se ovo dogodilo?' i 'Šta je time htelo da se postigne?' i verujem da će ovo danas što smo čuli biti jedan važan korak ka tome", rekao je Ognjen Božović, punomoćnik oštećenih porodica.

"Ono što je sigurno jeste uzrok ovog zločina ne leži u porodici maloletnog dečaka koji je zločin izvršio. Leži u brojnim faktorima koji se moraju sveukupno sagledavati, leži u činjenici da se radi o dečaku koji je u ranom adolescentskom dobu u vreme zločina bio i u mnogim faktorima koji su zaista za psihijatre i psihologe, koji bi trebalo na ovom predmetnom slučaju da donesu i iznedre neke zaključke koji mogu biti od značaja za život i odrastanje mladih", istakla je Irina Borović, punomoćnica porodice Kecmanović.

Nastavak suđenja zakazan je za 1. novembar i on će se održati ponovo u Višem sudu, a ne u Specijalnom kako to je bio u prethodna dva puta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()