Zašto odbrana Miroslava Aleksića nije imala pitanja za svedoke? Oglasio se advokat Tintor posle suđenja

Posle više odloženih ročišta, na današnjem suđenju se ipak pojavio optuženi

23.10.2024. 19:30
  • Podeli:

Ispitivanjem dva svedoka, u Palati pravde nastavljeno je suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za četiri krivična dela silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile Iva Ilinčić i druge devojke.

Posle više odloženih ročišta, na današnjem suđenju se ipak pojavio optuženi Miroslav Aleksić. Bilo je predviđeno saslušanje dva svedoka. U pitanju su dve devojke koje su pohađale njegovu školu glume, međutim, odbrana za njih nije imala nijedno pitanje.

Dva svedoka, Natalija K. i Sara Z. su ostale pri svojim ranijim iskazima. Aleksićev branilac, advokat Zoran Jakovljević, je naveo da zbog teškog zdravstvenog stanja klijenta, on nije želeo da postavlja pitanja svedocima.

„Meni je u ovom momentu na prvom mestu njegovo zdravstveno stanje. Zbog svega što se dešava, u odnosu na njega, zbog toga što neko pokušava da ga ubije, ali bukvalno ovim rečima da ga ubije, ne znam iz kog razloga, dakle odbrana je odlučila da će u daljem toku ovog krivičnog postupka, bojkotovati ovaj krivični postupak“, ističe punomoćnik odbrane Zoran Jakovljević.

Punomoćnih oštećenih je posle suđenja, postupanje Aleksićevog branioca ocenio kao čin kojim će se javnosti približiti situacija u vezi zdravstvenim stanjem optuženog. Iako suštinski, ističe on, dva svedoka sa današnjeg ročišta za odbranu nisu ni bila bitna.  

„Videli ste da se saslušavala devojka koja je 1978. godište. Dakle koja u njenoj izjavi svedoči o seksualnom zlostavljanju iz vremena kada je ona bila u školi. Reč je o oštećenoj koja je sama otišla u policiju da prijavi jedno krivično delo koje je nažalost apsolutno zastarelo jer se desilo mnogo ranije. Tako da u tom smislu tog svedoka odbrana ne bi imala šta ni da pita, ali je ovaj čin da se ne postavlja pitanje po mom mišljenju odbrana iskoristila da bi problematizovala ovu situaciju“, objašnjava punomoćnik oštećenih Jugoslav Tintor.

S obzirom na to da je donesena odluka sudskog veštaka da Miroslav Aleksić može, i sposoban je da prisustvuje suđenjima onda kada nije na terapiji, sledeća suđenja zakazana su za 26. novembar, 10. decembar i 24. decembar, kada bi na svakom suđenju trebalo da bude saslušano po šest svedoka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()