Završena sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu Džoniću

Džonić je tokom celog suđenja negirao krivicu

17.01.2024. 13:34
  • Podeli:
džonic ata-65a7c8f3f0859.webp Foto: ATAImages/Dimitrije Ni

U Apelacionom sudu u Nišu završena sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Goran Džonić osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

On je osuđen zbog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Kako je za Tanjug rekla Džonićev branilac Biljana Pešić na sednici je ona ukratko iznela sadržaj žalbe koju je uložila na prvostepenu presudu, a kojom je zatražila da Apelacioni sud ukine prvostpenu presudu i naloži Višem sudu u Nišu da ponovi sudjenje.

Sa druge strane tužilaštvo je predložilo Apelacionom sudu da odbije žalbu odbrane i potvrdi prvostepenu presudu.

Džonić se složio sa rečima svog branioca i ponovo negirao da je on izvršio ovo trostruko ubistvo, tvrdeći da mu je sve "namešteno".

Apelacioni sud može ovu kaznu da potvrdi, preinači ili ukine i vrati prvostepenom sudu da ponovi suđenje.

Džonić je tokom celog suđenja negirao krivicu.

On je pored teškog ubistva osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Aleksandra i Kostadina M. i drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()