Dodik sa Lavrovom u Antaliji: Razgovor o gasovodu i zvonima hrama u Banjaluci

Dodik je naveo i da će prva zvona hrama biti osveštana do kraja godine

01.03.2024. 18:38
  • Podeli:
Sergej Lavrov_Milorad Dodik_Foto Twitter @MiloradDodik-646de389104a2.webp Foto: Twitter / @MiloradDodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom sa kojim je razgovarao o reafirmaciji projekata izgradnje gasovoda.

"Na sastanku sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavromom reafirmisali smo projekte izgadnje gasovoda. Obavestili smo Lavorva da se realizuju neki projekti, koji su prethodno dogovoreni. Jedan od tih projekata je izgradnja srpsko-ruskog hrama u Banjaluci. Lavrov je za to zainteresovan, jer je jednom prilikom prisustvovao lokaciji, na kojoj se gradi hram", rekao je Dodik novinarima u Antaliji gde se održava Diplomatski forum, prenosi RTRS.

Dodik je naveo da će prva zvona hrama biti osveštana do kraja godine.

Dodao je da je sa šefom ruske diplomatije razgovarao i o sveukupnoj situaciji u svetu.

"Mislim da više niko ne računa na konzistentnost Zapada i Amerike jer su obeležja te politike duplih aršina", rekao je Dodik.

Orban

Dodik se danas sastao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom na marginama Antalijskog diplomatskog foruma.

"Razgovarali smo o zajedničkim projektima u Srpskoj. Konstatovali smo da se dobro realizuju", naveo je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodao je da je tema razgovora bila i poseta Orbana Banjaluci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()