Drama na planini: Policija i spasioci traže šest nestalih skijaša

Loši meteorološki uslovi otežavaju posao spasiocima

10.03.2024. 15:07
  • Podeli:
Mon-Blan-planina-Francuska-646b2a5bb628f.webp Foto: Pixabay

Policija švajcarskog kantona Vale traga za šest osoba koje su nestale tokom ski ture kod alpskog grada Cermata, preneo je Rojters.

Skijaši su nestali kod planine Tet Blanše u subotu na stazi Cermat-Arola, u blizini planine Materhorn, koja se prostire blizu pograničnog područja između Švajcarske i Italije.

"Meteorološki uslovi su trenutno veoma loše, koje otežavaju posao spasiocima", saopštila je policija, ne davajući, međutim, više detalja o nestalima.

Cermat je popularno skijalište u koje dolaze brojni turisti iz celog sveta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()