16. protest 'Srbija protiv nasilja' počeo ispred Skupštine Srbije

Večerašnji skup pratiće protestna šetnja do zgrade Ministarstva prosvete i do Predsedništva Srbije

19.08.2023. 19:40
  • Podeli:
Protest Srbija protiv nasilja_Foto Tanjug_Strahinja Aćimović-64e1000c138db.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Šesnaesti protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, počeo je večeras oko 19.30 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, gde je blokiran saobraćaj.

Protest će pratiti i šetnja od zgrade Narodne skupštine do Pravnog fakulteta, a odatle će se ići Beogradskom ulicom do Slavije, pa sve do Ministarstva prosvete, jer je današnji skup posvećen stanju u obrazovanju, saopštili su organizatori.

Građani će potom nastaviti Ulicom kneza Miloša, pored "Londona", a zatim skrenuti do Predsedništva.

Na protest su došli šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, poslanica Zeleno levog kluba Jelena Jerinić, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanica  DS Dragana Rakić, političar Zoran Živković, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, član novoformiranog Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković.

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, traži se i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja.

Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()