Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače da voze opreznije blizu škola

Apeluje se i na roditelje koji dovoze i odvoze decu u školu da zaustavljanje i parkiranje obavljaju na mestima propisanim za to

22.01.2024. 09:38
  • Podeli:
Beogradu_saobraćaj_Zeleni venac_Foto Tanjug Miloš Milivojević (2)-63e3772bb092c.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Agencija za bezbednost saobraćaja apelovala je danas na vozače da u zonama škola dodatno budu oprezni i da u blizini pešačkih prelaza voze sporije imajući u vidu da je saobraćaj pojačan zbog završetka zimskog raspusta i povratka sa odmora.

Kako se navodi u saopštenju, ograničenje brzine u zoni škole 30 kilometara na čas i svako prekoračenje te brzine drastično smanjuje mogućnost da se izbegne nezgoda zbog produžetka zaustavnog puta i značajno utiče na posledice saobraćajne nezgode. 

Apeluje se i na roditelje koji dovoze i odvoze decu u školu da zaustavljanje i parkiranje obavljaju na mestima propisanim za to i da svojim primerom uče decu bezbednom ponašanju u saobraćaju.

"Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i preporuke, da brzinu kretanja prilagode uslovima saobraćaja i stanju puta, kao i vremenskim uslovima, da drže bezbedno odstojanje i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju", ističe se u saopštenju i svim đacima želi srećan početak drugog polugodišta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()