Agencija za sprečavanje korupcije: Neophodna saradnja svih institucija

Reč je o temi koja je bitna od osnovne škole do fakulteta

15.12.2023. 14:29
  • Podeli:
agencija za borbu protiv korupcije, tribina novi sad - 15 dec 2023 - tanjug nenad mihajlović-657c549f94b88.webp Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

U okviru Nedelje obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije održana je tribina na Pravnom fakultetu u Novom Sadu sa ciljem da studentima približe sam pojam korupcije, ali i nadležnosti Agencije za njeno sprečavanje. 

Prema rečima direktora Agencije za sprečavanje korupcije Dejana Damnjanovića, tema o korupciji je bitna od osnovne škole do fakulteta. 

"Mi se nalazimo u nedelji borbe protiv korupcije. Agencija ima punu nadležnost, sa zakonima koje primenjuje. Kontrolišemo i imovinu funkcionera, sukobe interesa, pa i fakultetske stvari. Treba nam pomoć i saradnja svih institucija kako bismo uspeli da se pomerimo sa tačke na kojoj se nalazimo", rekao je Damnjanović. 

Dekanka Pravnog fakulteta u Novom Sadu Tatjana Bugarski rekla je da su tribine motivacija za buduće studente. 

"Suzbijanje korupcije je jedan od prioriteta svake savremene države i jedan od primarnih zadataka budućih pravnika. Zbog toga je ova tema na pravom mestu, mestu gde se studenti uče pravdi, pravičnosti i zakonitosti, oni koji će braniti ove vrednosti", kazala je Bugarski. 

Tribina u Novom Sadu bila je četvrta po redu u Srbiji. Tribinu „Obrazovanje mladih u funkciji sprečavanja korupcije“ organizovao je Pravni fakultet Grada Novog Sada u saradnji sa Agencijom za sprečavanje korupcije, iz koje su najavili i otvaranje kancelarije u Novom Sadu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()