Bezbednost građana na prvom mestu: Na Adi organizovano Nacionalno takmičenje u spasilaštvu

Takmičenje je organizovao Crveni krst Srbije

28.09.2024. 14:46
  • Podeli:

 Crveni krst Srbije organizovao je danas Nacionalno takmičenje u spasilaštvu na vodi na Adi Ciganliji u Beogradu.

Cilj takmičenja jeste popularizacija "Life Saving" sportske grane koja doprinosi da građani budu bezbedniji na vodenim površinama, saopštio je Crveni krst.

"Vaša predanost i trud koji ulažete u ovaj sport ne doprinose samo njegovom razvoju, već i jačaju svest o značaju prevencije i pravovremenog reagovanja. Danas niste samo takmičari - vi ste heroji koji prave razliku u ključnim trenucima!", obratila se danas takmičarima prof. dr Sanja Mazić, predsednica Odbora nacionalnog granskog saveza za spasilaštvo na vodi.

Nakon njenog obraćanja, prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, zvanično je otvorio takmičenje i ekipama poželeo dobar uspeh skrećući pažnju na to da nije samo pobeda važna već da je od nje bitnije razvijati sportski duh i solidarnost.

Na Nacionalnom takmičenju u spasilaštvu na vodi koje se održava drugu godinu zaredom, ove godine učestvuje 178 takmičara.

Takmičenje je organizovano u dve kategorije (otvorenoj i juniorskoj) i u šest različitih disciplina: Trči-Plivaj-Trči, Spasavanje čamcem, Spasavanje tubom, Bacanje užeta, Simulacija nesreće na vodi i Zastavica.

Crveni krst Srbije je Nadležni nacionalni granski sportski savez za spasilaštvo na vodi (Life Saving) i dugogodišnja članica Svetske i Evropske federacije za spasavanje na vodi. Kako je najavila dr Mazić, ovaj će se sport pridružiti ostalim sportovima na Olimpijskim igrama, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Srbije. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()