"Borba" komunalne milicije i građana: UNA je proverila hoće li "Gusar" biti uklonjen sa Savskog keja

Volja oko 2.000 građana jeste da ovaj objekat ostane, što su iskazali i peticijom

Autor: Tijana Škodrić
02.02.2024. 22:00
  • Podeli:

Pripadnici komunalne milicije pokušali su tokom dana da uklone ugostiteljski objekat "Gusar" na Savskom keju. Tamo ih je dočekala grupa građana, koja je onemogućila rušenje. Drama i verbalni sukobi građana i komunalne milicije trajali su više sati.

Rano ujutru, komunalna milicija došla je ispred objekta "Gusar" treći put u proteklih mesec dana. Cilj  rušenje objekta, kao i svaki put do sada, nije bio  uspešan. Ispraznili su inventar lokala i pokušali  da ga ručno sruše.

"Tu je 40 godina, ako ne i više, legenda je. Ima mnogo toga da se kaže o ‘Gusaru‘, sve što bih rekao malo je, prosto ljubav je u pitanju", kaže za UNU zakupac ugostiteljskog objekta "Gusar" Goran Pepić.

Usledio je pokušaj rušenja bagerom, koji nije daleko stigao, iako je to bio prvi put da su došli i pripadnici policije.

Argument zakupca Gorana Pepića jeste da ovaj objekat ne spada u one koje treba ukloniti, jer nije plovilo već je objekat naslonjen na obalu i nalazi se iznad vode uz podršku skele - te ga on naziva sojenicom.

Posle samo dva sata, opet se čuo motor bagera, ovoga puta sa zamenikom šefa komunalne milicije Darkom Dujovićem na čelu.

"Goran je predstavnik ovog objekta, uklanja se objekat bagerom, imamo sve što je potrebno. Stanite sa strane, da se završi izvršenje", poručio je danas Dujović.

Nakon trećeg pokušaja tog dana, komunalna policja se ubrzo povukla. Ali poruka grada je jasna.

"Uklanjanje objekta 'Gusar', na osnovu rešenja komunalne inspekcije grada, sprovodi Odeljenje za izvršni postupak i inspekcijski nadzor, Sektor za komunalni inspekcijski nadzor, dežurnu inspekciju i izvršni postupak, Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, uz asistenciju Sektora za poslove komunalne milicije, u skladu sa zakonom propisanim procedurama".

Volja oko 2.000 građana jeste da ovaj objekat ostane, što su iskazali i peticijom, ali čini se da se od namere za uklanjanjanjem objekta neće odustati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()