Čaroban kraj čarobne manifestacije: "Karnevalom brodova" završeni Beogradski dani porodice

Predvodnik parade na vodi bio je čuveni brod "Vatrogasac" sa vodenim topovima

15.06.2024. 21:00
  • Podeli:

Program 19. "Karneval brodova" tokom koga su Beograđani i njihovi gosti sa Savske Promenade imali priliku da uživaju u defileu više od 60 dekorisanih plovila, koji su se kretali na delu Save od Gazele do Brankovog mosta, počeo je himnom Beograda, a proglašenjem najlepšeg večeras je zatvorena dvomesečna manifestacija Beogradski dani porodice.

Program je počeo u 17 časova himnom Beograda i hitovima za decu u izvođenju hora "Čarolija", koji su zajedno sa nastupom Plesnog kluba "La Luna" i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveselili posetioce.

Posle 18 časova usledio je svečani defile Policijskog orkestra, koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije. Na taj način označen je početak defilea brodovam koji je bio zakazan za 19 časova, a u kojem su učestvovali jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. 

"Horizont" pobednik

Najlepše ukrašen brod na 19. Karnevalu brodova u Beogradu je brod "Horizont", koji je pobedu odneo između više od 60 plovila koji su defilovali Savom od Gazele do Brankovog mosta.  Drugo i treće mesto osvojili su "Kej 2" i "Žana", a odluku o pobednicima doneli su beogradski novinari, koji su u defileu učestvovali na plovilu "Nikola Tesla".

Predvodnik parade na vodi bio je čuveni brod "Vatrogasac" sa vodenim topovima, a za njim je išao brod "Horizont" na kojem su bili članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA. 

Mediji su defile pratili sa broda "Nikola Tesla". Sva plovila učestvovala su u izboru za najlepše dekorisan brod.

Po završetku karnevala na vodi, program na obali nastavlja se koncertom gudačkog kvarteta "Dinamica Music",  koji čine tri električne violine i di-džej. Uslediće koncert Zorje, pevačice koja je imala i zapažen nastup na Beoviziji, a zatim i grupe "Dečak iz vode", posvećene sećanju na Milana Mladenovića i EKV, a čija je specijalna gošća Tanja Jovičević.

Na prostoru ispred TC "Galerija", sve do Kule Beograd, roditelji i deca mogu da uživaju u likovnim radionicama "Obojena barka, porodična barka", Dečjeg kulturnog centra Beograda, postavci Muzeja iluzija i bogatom karnevalskom "Master kraft" bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima. 

Među izlagačima je Udruženje žena iz Vojvodine "Naše nasleđe", koje predstavlja ručne radove heklanja, pletenja, vezenja i tkanja, kao i Udruženje SOS Dečja sela Srbija, u čijem učešću se ogleda i humanitarni karakter "Beogradskog karnevala brodova".

"Beogradskim karnevalom brodova" koji organizuje Turistička organizacija Beograda, uz podršku Grada Beograda završavaju se Beogradski dani porodice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()