Čep za hendikep: Beograđani pokazali svoju humanu stranu uprkos kiši

Broj građana koji se odazvao akciji pokazuje da je prikupljanje istih zaista sitnica, i da svako na taj način može da pomogne.

Autor: Tijana Škodrić
25.02.2023. 19:20
  • Podeli:

Građanska inicijativa "Čep za hendikep" jedna je od najpopularnijih društvenih akcija na teritoriji zemlje. To je još jednom potvrđeno na trgovima u Nišu, Beogradu i Novom Sadu gde je pokret Kreni - Promeni organizovao prikupljanje čepova.

Uprkos lošem vremenu, na sred Trga Republike kese za đubre, dupke pune čepovima. Broj građana koji se odazvao akciji pokazuje da je prikupljanje istih zaista sitnica, i da svako na taj način može da pomogne.

" Izazov koji smo sebi dali jeste da skupimo tonu i po čepova, na tri lokacije u trin sata kako bi u jednom danu nekome obezbedili neophodna kolica", kaže Ljubica Rančić.

I najmlađi su svesni pomoći.

 Zajedno možemo da promenimo svet, okupljeni su saglasni.

"Trenutno sam donela jednu kesu, mislim da ima sigurno desetak kilograma, ovo je inače kapital naše zgrade iz jednog ulaza u Mirijevu. Sakupljanjem čepova se bavim već 7 - 8 godina dok je to još bilo kod nas samo na benzinskim pumpama, i nije postalo tako masovno. Jako sam srećna i puno mi je drago što su svi prepoznali važnost svega toga", priča Nataša Bogićević.

U zemlji u kojoj se ne reciklira dovoljno, niti vodi računa o životnoj sredini,sugrađani dodaju da je ovo sjajno rešenje.

" Zato što mislimo da uopšte treba taj glupi otpad da se reciklira i da se naučimo ako možemo da ga manje trošimo, a ako već ga trošimo da bar upotrebimo za nešto korisno. Aovo je još plus za ljude kojima zaista treba", pojašnjava Cvetana Vitas.

 Čep po čep - znači točak. I televizija UNA je dala svoj mali doprinos ovoga puta dok se nova kesa puni.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()