"Đaci pronašli nož, a ne policajac": Roditelj učenika za UNU rekao sve o incidentu u "Ribnikaru"

Bačeno novo svetlo na događaj koji je ponovo uznemirio celu zemlju

Autor: Web UNA Srbija
23.02.2024. 16:06
  • Podeli:

Srbiju je danas ponovo potresao talas zebnje kada je, usred svedočenja roditelja i porodica zbog masakra koji se 3. maja prošle godine dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", stigla više nego uznemirujuća vest - u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pre podne je pronađen nož u rancu jednog učenika.

Pa da li je moguće da se u istoj školi dešava tako nešto? Vest je ubrzo potvrdio i MUP, u "Ribnikar" je stigla i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ali je, na veliku sreću, sve ostalo na tome - samo je pronađen nož, nije bilo pretnje drugim učenicima i, najvažnije, niko nije povređen.

Međutim, dok su zvaničnici naveli kako je školski policajac pronašao nož kod đaka osmog razreda, za televiziju UNA je Dušan Nedeljković, roditelj učenika škole - i to roditelj čiji je sin imao najneposredniji kontakt sa dečakom koji je imao nož - demantovao tu priču, objašnjavajući šta se dogodilo u "Ribnikaru".

"Sin me pozvao i rekao: 'Tata, našli smo nož kod...' - ajde da ga ne imenujem ja sad - verovatno će se tokom dana saznati ime i prezime tog dečaka koji ide s mojim sinom u odeljenje. On je već na početku drugog polugodišta imao incident sa nekim TikTok nalogom i puštanjem neke simulacije ubistva. Vođen je razgovor s njegovim roditeljima - kao, sve je to u redu, on je divan, on je krasan - međutim, ovi klinci, pošto im se desilo to što im se desilo 3. maja, su, onako, malo povećali budnost i bezbednost", kaže Nedeljković.

Što se samog događaja tiče i načina na koji je otkriven i oduzet nož, Nedeljković je ispričao ono što mu je sin rekao.

"I jutros on meni kaže da je taj dečak nešto došao potpuno tih, neuobičajeno miran i onda su oni posumnjali, pošto oni imaju te teorije - ne zavere, nažalost, pokazalo se da je istinito. Dvojica su ga - moj sin i još jedan drugar - izveli u dvorište, dvojica su otvorili njegov ranac, našli nož i onda su alarmirali školskog policajca. Naravno, u medijima se sad piše da je školski policajac našao nož - nije - pored školskog policajca je mogao slon na tenku da uđe u školu jer oni apsolutno ne rade to zbog čega su postavljeni na ta vrata. Dakle, dečko je 'ladno uneo nož u rancu, i to u taj Ribnikar nesrećni gde se desilo 3. maja ubistvo devetoro dece i njihovog čuvara".

Nedeljković je na kraju skrenuo pažnju da mora da se povede više računa, jer se ponovo ovako nešto dešava u školi koju ćemo, nažalost, doveka pamtiti po 3. maju 2023. godine. 

"Ovo nije izolovani incident, ali desio se opet u tom Ribnikaru - a lepo je zamoljeno, i ovo društvo, i svi su zamoljeni da se od toga napravi memorijalni centar, edukativni centar, da se ljudi sećaju tih žrtava, da ne budu uzalud date ponovo", zaključio je Dušan Nedeljković.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()